You are currently viewing Šta sve uključuje manikir i pedikir?

Šta sve uključuje manikir i pedikir?

    Zainteresovani ste da postanete specijalista za nokte ili tehničar za nokte? Želite da saznate više o razlozima zbog kojih klijenti dobijaju manikir ili pedikir? Postoje mnoge prirodne i mentalne koristi za klijente od manikira i pedikira. Ove prednosti čine manikir i pedikir opuštajućim, a istovremeno pazite na zdravlje. U našem programu kozmetologije naučićete veštine koje su vam potrebne da radite kao tehničar za nokte i naučićete o prednostima rada u industriji lepote.

Šta je pedikir i manikir ?

Manikir se odnosi na čuvanje i negu ruku klijenta, a pedikir se odnosi na čuvanje i negu nogu klijenta. Ovo uključuje negu kože, negu noktiju i poboljšanja veštačkih noktiju koja se mogu prilagoditi različitim željama. Hajde da detaljnije pogledamo dva glavna razloga za manikir ili pedikir.

Razlog #1: Estetika

Centralni razlog za zakazivanje termina za manikir i pedikir kod profesionalnog manikira je promena, poboljšanje ili održavanje izgleda vaših noktiju. Postoji mnogo različitih opcija kada je u pitanju personalizacija estetike vaših noktiju na rukama i/ili nogama. Evo nekih od estetskih aspekata vašeg manikira ili pedikira koje možete prilagoditi svojim tačnim specifikacijama.

Boja – Boja(e) laka za nokte koje odaberete za lakiranje noktiju igra veliku ulogu u tome kako će vaš manikir ili pedikir izgledati. Dostupne nijanse i boje lakova za nokte su gotovo beskonačne, tako da možete slobodno da izaberete koliko svetlih, tamnih, sjajnih ili svetlucavih želite da izbor boja za nokte bude.

Dužina – Ovaj estetski aspekt manikira ili pedikira prilično varira i za prirodne i za veštačke nokte. Koliko dugo ćete odlučiti da nosite nokte zavisi od nekoliko stvari, kao što su veličina vaših ruku/stopala, dužina vaših prstiju na rukama/nogama, kao i zdravlje i veličina vaših prirodnih ležišta za nokte. Međutim, najvažniji faktor dužine noktiju je vaša lična preferencija.

Oblik – Jedinstven ili raznovrstan oblik noktiju je prvenstveno karakteristika manikira više nego pedikira. Postoji nekoliko različitih izbora kada je u pitanju način na koji oblikujete nokte. Zaobljeni vrhovi, zašiljeni vrhovi i zatupljeni ili četvrtasti vrhovi su među najčešće traženim oblicima noktiju. Prirodni nokti se mogu oblikovati ako su zdravi i dovoljno jaki da rastu, seku i turpijaju. Međutim, veštački nokti su obično bolji za dramatične opcije oblikovanja.

Art/dizajn – Nebo je granica kada je u pitanju prilagođavanje vaše umetnosti noktiju manikirom i pedikirom. Sve se svodi na to koliko je široka vaša mašta i talenat vašeg tehničara za nokte. Možda ste neko ko više voli suptilne akcentne tačke ili klasične prugaste dizajne. Možda sanjate da gledate dole u svoje nokte i vidite minijaturna umetnička dela.

Dodaci: – Drago kamenje, kristali, perle i drugi sitni trodimenzionalni dodaci za nokte mogu da poboljšaju izgled vaših noktiju od osnovnog do zadivljujućeg. Ovi akcenti dolaze u različitim oblicima i bojama i mogu se grupirati ili razmaknuti. Čak i samo malo blještavila može značajno da poboljša vaš manikir ili pedikir.

Razlog #2: Vellness

Zdravlje i dobrobit se takođe razmatraju i razmatraju tokom termina za manikir ili pedikir. Sređivanje noktiju svakako nije isto što i poseta medicinskom profesionalcu zbog ozbiljnih problema sa rukama i stopalima. Međutim, poseta manikerki ima brojne fizičke i mentalne koristi.

Koža – Sve ozbiljne probleme sa kožom uvek treba da rešava medicinski sertifikovani dermatolog, ali tehničar za nokte može da vas pozabavi i posavetuje o mnogim manjim kožnim problemima sa kojima se možda borite. Hronična suvoća i grube fleke kao što su žuljevi su samo nekoliko primera stanja kože koje može da reši stručnjak za nokte tokom manikira i pedikira.

Nokti – Imati zdrave nokte je lakše reći nego učiniti za mnoge ljude. Gljivice i infekcije uvek moraju da se leče medicinski, ali maniker može da vam pomogne da ojačate, rastete i popravite svoje prirodne nokte. Čak i ako više volite izgled veštačkih noktiju, ipak morate da se uverite da veštački nokti imaju zdrave prirodne nokte za koje se mogu učvrstiti. Ovo će pomoći da se izbegne prekomerno i često lomljenje.

 

Komentariši