U našoj ponudi

Masaža

Dobrodošli u naš Salon GORGEOUS

Priuštite sebi neke od najekskluzivnijih i najneverovatnijih usluga vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti!

Ponekad je masaža jedina stvar koja ima smisla!

Masaža nije samo luksuz, to je put do zdravijeg i srećnijeg života!

Život je bolji nakon masaže!

Masaža

Nekoliko Reči O Tretmanu

Terapija masažom koju izvodi licencirani terapeut za masažu uključuje korišćenje različitih pritisaka, pokreta i tehnika za manipulisanje mišićima i drugim mekim tkivima u telu. Sa ciljem usporavanja vašeg nervnog sistema, terapija masažom se može koristiti za oslobađanje stresa i napetosti, olakšanje simptoma, lečenje povreda i podršku dobrom stanju. Masaže dolaze u svim oblicima i veličinama. Terapija masažom može biti korisna za svakoga, ali je primećeno da pomaže onima koji imaju različita stanja poput srčanih bolesti, stomačnih problema i fibromialgije. Obavezno razgovarajte sa svojim terapeutom o svim medicinskim problemima pre prve sesije. Evo nekih od prednosti terapije masažom.

  • SMANJUJE STRES I ANKSIOZNOST – Taj osećaj smirenosti nakon masaže može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, pokazalo je istraživanje. Vaše telo ima dva nervna sistema: simpatički nervni sistem koji pokreće vašu reakciju „bori se ili beži“ u stresnim situacijama i parasimpatički nervni sistem koji se fokusira na rutinske i svakodnevne operacije koje dovode do opuštanja i odmora. Smatra se da masaža povećava vaš parasimpatički odgovor, što može smanjiti osećaj anksioznosti.

  • POBOLJŠAVA SAN – Masaža može smanjiti kortizol (hormon stresa) i povećati nivoe serotonina i dopamina, neurotransmitera za koje se zna da stabilizuju vaše raspoloženje. Studije su pokazale da je terapija masažom korisna za one koji imaju nesanicu u vezi sa menopauzom i kongestivnom srčanom insuficijencijom.

  • SMANJUJE BOL I NAPETOST MIŠIĆA – Razne studije su istraživale kako masaža može pomoći u smanjenju bolova kao što su akutni bol u leđima, bol u vratu, glavobolja i bol u kolenima.

  • POBOLJŠAVA IMUNOLOŠKU FUNKCIJU – Može li masaža ojačati vaš imuni sistem? Studija sugeriše da redovne masaže povećavaju nivo belih krvnih zrnaca u vašem telu, koje deluju u borbi protiv virusa.

  • SMANJUJE SIMPTOME FIBROMIALGIJE – Što se tiče sna, pamćenja i raspoloženja, studije su pokazale da upotreba masaže tokom pet nedelja može poboljšati simptome fibromialgije, hronične bolesti koja uzrokuje bol u mišićima i zglobovima i umor.

Snežana Kragović

snezana.kragovic@gorgeous-salon.com

Različite vrste masaže nisu isključive jedna od druge.Terapeut za masažu koristi kombinaciju tehnika da vam pomogne da se opustite, oslobodite zategnutih mišića i rešite druge probleme.

Gorgeous

Salon & edUcation

Kontakt

Bulevar oslobođenja 60a,

Novi Sad, Srbija

(+381) 65 5505900

(+381) 63 448972

info@gorgeous-salon.com